Afstemningen er overstået.

Dialogprisen


Hvert år uddeles Dialogprisen til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten i det forgangne år samt under Folkemødet. Dialogprisen gives som hæder til en politiker, der forstår samtalens kunst - en der ikke bare taler, men taler med os.

Marie Bjerre

Marie Bjerre er indstillet for sin konstruktive tilgang til dialog, særligt om det at være mor og politiker. Hun har valgt at bruge sig selv til at sætte fokus på ”mom-shaming”. Hun har turdet at stille sig ud og fortælle om valget af en kort barselsperiode, fortolkningen af morrollen og de generelle kønsroller, som hun peger på, stadig spænder ben for hende og mange andre. Dette har været med til at skabe en dialog omkring disse temaer, som er større end bare en samtale om hendes liv. Samtidig er hun i øjenhøjde og engagerer sig med mange forskellige grupper. Marie Bjerre går i dialog med både små og store borgere i samfundet, hvor hun møder folk lyttende og nysgerrigt.

Kira Marie Peter-Hansen

Kira Marie Hansen er nomineret, fordi hun som den yngst valgte danske europaparlamentariker tog os alle med på rejsen. Kira bruger tid på at oversætte emner, der kan være enormt svære for især unge dansker at sætte sig ind i, til noget, som berører os alle sammen og kommer helt tæt på vores hverdag. Hun sætter klare handlinger bag sine ord: “Et af mine største ønsker for fremtiden er, at endnu flere borgere har lyst til at tage del i debatten om, hvad vi får ud af EU, men det kræver selvfølgelig også, at alle har nok baggrundsviden. Der har vi politikere, medierne og skolerne er stor opgave.”

Christopher Røhl

Christopher Røhl er nomineret, fordi han har været særlig god til at modarbejde den traditionelle kløft mellem ungdomsparti og moderparti. Røhl er på sin anden periode i Københavns Borgerrepræsentation og forstår at kommunikere både til Radikale unge og den voksne generation. I stedet for at gøre politik til en kamp mellem generationer, formår han at samle alle sine følger om den socialliberale kamp.

Benedikte Kiær

Benedikte Kiær er nomineret, fordi hun har udmærket sig med en meget aktiv dialog med borgere, foreninger og virksomheder først og fremmest i Helsingør kommune, men også landspolitisk. Hun lægger vægt på at komme ud og tale med medarbejdere, borgere og brugere uden tilstedeværelse af medier. Hun besøger de kommunale institutioner for at tale om dagligdagen med medarbejderne, har fulgt med medarbejder i hjemmeplejen for at opleve hverdagen hos borgerne og tager på virksomhedsbesøg for at dykke ned i, hvor kommunen kan blive bedre. På de sociale medier er Benedikte Kiær ikke kun aktiv på egne platforme, men også i debatten i de større lokale facebookgrupper. Benedikte Kiær har også været aktiv – og åben - i den offentlige debat som privatperson med emner som eks. at være ordblind og at være ufrivilligt barnløs og gennemgå fertilitetsbehandling.

Marie Stærke

Marie Stærke er nomineret, fordi hun er så jordnær, og alle i Køge føler de kender hende. Hun formår at være en repræsentant for borgerne i Køge, ved at være tilgængelig, om det er på sociale medier, eller til torvedag, så er Marie Stærke der. Da hun blev konstitueret som borgmester fremhævet hun, at hun vil sørge for at Køge får en model for god dialog.